Ons verhaal



Help deze lieve moeders op weg naar behandeling in Amerika!

Op 11 september 2019 vertrekken mijn zusje Carlijn en schoonzus Esther voor een baanbrekende behandeling van hersenletsel naar Amerika. De behandeling heeft al bij meer dan 1000 mensen de klachten enorm en veelal zelfs geheel verminderd (99%).
De behandeling duurt een week per persoon en kost inclusief ticket, verblijf en na -traject ongeveer 15.000 euro per persoon. Omdat zij beiden een behandeling nodig hebben kunnen zij de kosten drukken en is er een bedrag van 24.000,-  euro nodig.
We realiseren ons dat het ontzettend veel geld is. Toch wil ik deze unieke kans niet aan hen voorbij laten gaan en probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze crowdfunding. Het zou fantastisch zijn als we zoveel mogelijk van dit bedrag bij elkaar kunnen krijgen!
Elke bijdrage is meer dan welkom en wordt ongelooflijk gewaardeerd! Graag willen zij de 3 hoogste donaties bedanken met een diner in Nederland als ze weer terug zijn van de behandeling. Laat dan wel je voor- en achternaam achter, zodat we je hierover kunnen bereiken. En neem van mij aan dat je in de watten gelegd wordt!

Het verhaal
Carlijn en Esther, al elf jaar samen en een fantastisch stel dat altijd voor iedereen klaarstaat. Zij maken samen de wereld een stukje mooier.
Het noodlot sloeg toe op 1 februari 2013. Esther werd na een ernstig epileptisch insult wakker in het ziekenhuis en bleek een kwaadaardige hersentumor te hebben. Het leven van mijn zus en schoonzus stortte compleet in.  Esther was slechts 24 jaar oud, net gestart met een nieuwe opleiding tot verpleegkundige en in de bloei van haar leven. Haar wereld stond stil.
De tumor putte haar volledig uit en de onzekerheid of een operatie haar zou verlossen van “Frutsel” (zoals zij hem noemde) was bijna ondraaglijk. Drie maanden later werd de tumor door een fantastische chirurg volledig (voor zover op dat niveau in de hersenen kan) verwijderd.  De opluchting was groot! Maar Esther was er nog lang niet. De maanden die volgden werden overheerst door ernstige hoofdpijn en misselijkheid. Ze worstelde zich er dapper en sterk doorheen.
Ondanks alle therapieën en trajecten waar zij zich jaren -voor 100%- heeft ingezet bleef resultaat uit. Zij moest leren omgaan met haar beperkingen en accepteren dat dit het was. Het verwerken van prikkels is ontzettend moeilijk en ze kan stress voelen in onvoorziene en drukke situaties.  Haar extreme vermoeidheid vraagt haar altijd keuzes te moeten maken: of iets waard is om haar kostbare energie aan te besteden. Onbezorgd of spontaan iets doen kan niet, zonder daar de prijs voor te betalen.
Voor Esther zijn ze naar een rustigere plek verhuisd. Zo kwam er weer ruimte voor hun kinderwens. Met een fijn netwerk achter zich en heel veel liefde om te geven raakte Carlijn zwanger.


Het noodlot sloeg opnieuw toe toen Carlijn in de tiende week van haar zwangerschap verschrikkelijke en intense hoofdpijn kreeg. Dagenlang braken met uitdroging tot gevolg en daar bovenop ineens uitval van haar rechterarm en epileptische insulten. Zij bleek een bloedpropje in haar hoofd te hebben. Ongeloof en angst vulden de kamer. Nog maar een paar jaar geleden vreesden we voor het leven van Esther. En nu leek Carlijn aan de beurt!  Weken had zij extreme, allesoverheersende hoofdpijn waardoor zij weinig kon praten of bewegen. Na deze periode bleef zij volledig uitgeput en heeft zij het grootste gedeelte van de zwangerschap op de bank gelegen.
Mijn neefje werd blakend van gezondheid geboren. En was natuurlijk het mooiste mannetje op de hele wereld! Ondanks alles konden ze hun geluk niet op. Immers, moeder-zijn was hun grootste hartenwens.
Helaas bleef Carlijn ontzettend vermoeid. Van een altijd energiek zusje, veranderde zij in iemand waar weinig ruimte was voor spontane acties en telefoongesprekken.  Het bloedpropje heeft ervoor gezorgd dat ook zij naast de vermoeidheid prikkelgevoelig is en nog niet volledig kan werken.
Om mijn neefje maak ik me geen zorgen. Alle energie en aandacht die deze twee lieve moeders hebben gaan regelrecht naar hem. Er blijft alleen niets voor henzelf en hun omgeving over.
Het bericht dat er een baanbrekend en unieke behandelmethode zou zijn voor mensen met hersenletsel bracht licht in de hun duisternis. Maar ook twijfel en onzekerheid, immers ze hebben al zoveel geprobeerd. Ze besluiten er toch voor te gaan! Het avontuur gaat beginnen met als doel: meer kwaliteit van leven krijgen!

De behandeling
Het Amerikaanse bedrijf CognitiveFX heeft een baanbrekende, vernieuwende en unieke behandelmethode ontwikkeld die nergens anders ter wereld op deze manier wordt toegepast, maar die tot nu toe al meer dan 1000 mensen met traumatisch hersenletsel genas. De behandeling duurt slechts een week.
Uitgangspunt van de behandeling bij CognitiveFX is een functionele cognitieve MRI scan (een FNCi), waarbij precies in kaart wordt gebracht welke gebieden in je hersenen hyper- en onderactief zijn en waar de bloedtoevoer niet optimaal is. Op basis van de resultaten wordt de EPIC (Enhanced Performance in Cognition) treatment gestart, waarbij de patiënt fysiek en cognitief wordt uitgedaagd en precies die hersengebieden aan het werk zet die het nodig hebben.

Redenen om te doneren op een rij
Omdat ik deze 2 onbaatzuchtige moeders het leven gun dat ze zo graag zouden willen leiden.
Omdat ze al zoveel hebben doorstaan en nog steeds zo sterk blijven.
Omdat ik mijn neefje twee actieve, gezonde moeders gun.
Omdat er nergens in Nederland/Europa een kliniek is waar zo’n objectief onderbouwde en bewezen effectieve behandeling bestaat.
Omdat de resultaten verbluffend zijn en de statistieken buitengewoon hoopvol.
Omdat alles wat zij meer zouden krijgen/kunnen pure winst is. (bijv. dat Esther niet meer dagelijks hoeft te slapen)
Omdat we zeker willen weten dat we echt al-les hebben gedaan.

Zij zullen de donaties primair gebruiken om de behandeling, de reis, het verblijf en het na-traject te betalen.

Extra informatie:
Alles over de behandeling bij Cognitive fx vind je hier: Cognitivefxusa.com

We zouden het geweldig vinden als je deze actie wil delen via social media en/of je familie, kennissen en vrienden oproept om te doneren.
Heb je vragen over de moeders, de reis en de behandeling? Aarzel niet en neem contact met ons op: carlijnenesthergetfxd@gmail.com. Wil je hen en de aanloop naar behandeling volgen kijk op https://carlijnenesthergetfxd.blogspot.com/?m=1

Fantastisch als je wilt bijdragen, dat kan naar:   E.Veenhof    NL85 INGB 0009 4127 28   o.v.v.  Utah

Reacties

Populaire posts van deze blog